Συνταγή
Κάτι ιδιαίτερα τροπικό αναδύεται από την ανάμιξη τζιν, βότκα, ρούμι και λικέρ και απογειώνεται με την προσθήκη χυμού Cranberry Λακωνία.
- 20ml Stolichnaya βότκα
- 20ml Blue Beetle Gin
- 20ml Cointreau
- 20ml Artesano Caribbean ρούμι
- 20ml φυσικός χυμός λάιμ
- Aπογεμίζουμε με Λακωνία χυμό Cranberry
- Γαρνίρουμε με μία φέτα ροζ γκρέιπφρουτ
- Σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι
Παρασκευούδης Στέφανος
Γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1971, αλλά μεγάλωσε, κατοικεί και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Το 1992 βρέθηκε στις Σέρρες ως φοιτητής του τμήματος Λογιστικής των ΤΕΙ και εκεί ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στο χώρο του bartending, έχοντας εργαστεί σε πολλά γνωστά bars της πόλης. Επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη το 1998, εργάστηκε για τρία χρόνια ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων σε εταιρία παραγωγής μουσικών και θεατρικών εκδηλώσεων, ενώ παράλληλα δούλευε ως bartender σε φημισμένα bars της Χαλκιδικής .
Από το 2000 οι πελάτες του τον απολαμβάνουν σε γνωστά bars του κέντρου της Θεσσαλονίκης ενώ από το 2007 διεξάγει και σεμινάρια τεχνικής κατάρτισης σε bartenders και το 2008 ιδρύει την THE BAR INSTITUTE αναλαμβάνοντας τα προγράμματα εκπαίδευσης των bartenders. Έχοντας στο ενεργητικό του επαγγελματική εμπειρία από το 1992, η κατάρτισή του συμπληρώνεται και κορυφώνεται με μια σειρά διπλωμάτων και πιστοποιήσεων από εγχώριους και διεθνείς φορείς.