Συνταγή
Το κοκτέιλ αυτό συγκαταλέγεται στα κλασικά και δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ’20, από τον Fred Kaufman στο Hotel Nacional de Cuba, προς τιμήν του αστέρα του βωβού κινηματογράφου Douglas Fairbanks. Η Mary βρισκόταν στην Κούβα για τις ανάγκες των γυρισμάτων μιας ταινίας του συζύγου της, Charlie Chaplin.
- 50ml ρούμι Artesano Caribbean ρούμι
- 15ml Λακωνία χυμός Λεμόνι
- 45ml Λακωνία χυμός Ανανά
- 15ml Marie Brizard σιρόπι γρεναδίνης
- 10ml Marie Brizard Maraschino λικέρ κεράσι
- 10ml πουρέ φράουλας
- 1 ασπράδι αυγού
- 1 πρέζα αλάτι
- Γαρνίρουμε με κεράσια
- Σερβίρουμε σε ποτήρι τύπου μαρτίνι
Φίνος Αλέξανδρος
Ο Αλέξανδρος έχει 15η πορεία και εμπειρία στο χώρο της εστίασης. Πρεσβεύει ότι το όραμα, η συνεχής εξέλιξη και οι σημαντικές συνεργασίες μπορούν να φτάσουν το χώρο σε πολύ υψηλό επίπεδο εκεί όπου η ποιότητα είναι μονόδρομος.
Είναι Κάτοχος Διπλώματος IBA (International Bartending Association) και Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής της International Bartending Association, αλλά και Mέλος της Ένωσης Bartenders Ελλάδος από το 2017.
Είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Δημοσίου ΙΕΚ στο Τμήμα Τουρισμού και Φιλοξενίας και από το 2019,εκπαιδεύει επίδοξους Bartenders στη δική του σχολή Υπηρεσιών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και διά Βίου Μάθησης Bar Lab Education.
Επιπλέον εργάζεται ως manager και head bartender σε ένα πανέμορφο χώρο, στο παλιό λιμάνι των Χανίων, το Puerto Bar.